ANOS

null
Asocijacija Nemačkih Ovčara Srbije

Asocijacija nemačkih ovčara Srbije je udruzenje koje okuplja vlasnike, odgajivače i ljubitelje rase nemački ovčar na teritoriji R.Srbije i punopravni je član WUSV. Asocijacija sprovodi pravila matičnog kluba SV i po njegovom odobrenju organizuje manifestacije na kojima učestvuju psi rase nemački ovčar. Asocijacija je organizovana po LG grupama.

Svaka LG grupa ima svoje predstavnike u upravnom odboru Asocijacije, LG grupa organizuje svoje članove i klubove na osnovu svoje teritorijalne pripadnosti kako je i prikazano na mapi.

LG1 Backa
Ninoslav Babić
Marko Jovović
LG2 Banat
Darko Ostojin
Saša Pejčić
LG3 Srem
Borislav Bracanović
Nikola Dejanović
LG4 Beograd
Željko Radukić
Goran Pešić
LG5 Zapadna Srbija
Goran Ranković
Vladan Pavlović
LG6 Centralna Srbija
Zoran Cakić
Boban Stojanović
LG 7 Jugoistočna Srbija
Zoran Pešić
Mladen Stojanović

Predstavnici LG su u obavezi da rade na popularizaciji ANOS-a, edukaciji članova i klubova po WUSV i SV pravilniku, kao i da obaveštavaju članstvo o svim bitnim dešavanjima vezano za odgoj rase NO, prihvataju sve osnovane sugestije članova i klubova koje su u interesu poboljšanja i unapređenja rada ANOS-a.
ANOS organizuje specijalizovane izlozbe za rasu Nemački ovčar, kao i kerunge, a sve na zahtev i potrebu LG i svojih članova, radi unapređenja odgoja rase Nemački ovčar.